Френските власти забраниха продажбата на мляко за бебета и още няколко бебешки

...
Френските власти забраниха продажбата на мляко за бебета и още няколко бебешки
Коментари Харесай

Забраниха продажбата на френски бебешки храни заради салмонела


Френските власти  не разрешиха продажбата на мляко за бебета  и още няколко бебешки храни, създавани от френския тръст Lactalis, съобщи организация " Ройтерс ".

Забраната е подхваната заради  открита бактерия на салмонела  в храните. Наредено е от магазините  да бъдат изтеглени  наличните количества, заяви френската организация за отбрана на потребителите DGCCRF.

Рестрикциите върху продукцията  засягат колета, предопределени за експорт  в Китай, Тайван, Пакистан, Афганистан, Ирак, Мароко, Ливан, Судан, Румъния, Сърбия, Грузия, Гърция, Хаити, Колумбия и Перу.

Някои количества са били предопределени за районни пазари в Африка и Азия.

От организацията декларират, че Lactalis - най-големият производител на млечни храни в света, е позволил заразяване на няколко типа храни и по тази причина е подредено те да бъдат спрени от продажба и експорт.

Забраната е подхваната, откакто са  открити 20 случая на салмонела  при деца във Франция през първите дни на декември. По-рано беше наложена частична възбрана върху 12 продукта на Lactalis поради заразяванията.

През тази седмица са открити  пет нови случая  на инфектирани деца. Едно от тях е приемало артикул, който не е бил включен в първичния лист със неразрешени храни.

Състоянието на децата към този момент се е подобрило,  уточняват от организацията.

Говорителят на Lactalis Мишел Налет съобщи пред телевизия BFM че продуктите, които към този момент са били закупени, може да бъдат върнати в аптеките и супермаркетите. Той добави, че всеки вариант на салмонелата може да бъде погубен чрез  варене в продължение на две минути.

Агенцията публикува  цялостен лист  на неразрешените храни./ news.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР